Apothekers weren zo veel mogelijk cash

Door de apothekers en het publiek aan te moedigen om cash geld zoveel mogelijk te verbannen, willen de beroepsverenigingen van apothekers het aantal overvallen terugdringen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen woensdag en wordt bevestigd door de verenigingen. 

De krant schrijft dat de Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen (KAVA) een provinciale toer zal starten om de apothekers ervan te overtuigen zoveel mogelijk op elektronisch betalen over te stappen, ook voor kleine bedragen. Uit statistieken blijkt namelijk dat elke apotheker in zijn volledige loopbaan gemiddeld anderhalve keer overvallen wordt."Dat zorgt voor een onveiligheidsgevoel, en we merken dat apothekers daardoor vroeger willen sluiten of steeds vroeger de klanten laten aanbellen. Dat willen we echter vermijden, want we moeten onze laagdrempeligheid behouden", zegt KAVA-voorzitter Luc Coppens.

De nationale Algemene Pharmaceutische Bond (APB) geeft hetzelfde advies. "We geven de apothekers al langer de aanbeveling om zo weinig mogelijk cash geld in de winkel te hebben, door met de kaart te laten betalen en de kassa regelmatig leeg te maken", aldus woordvoerder Jan Depoorter.