Lange files door vakantie-uittocht

Vanavond begint de vakantie in de bouwsector en dat is traditioneel het begin van de druktse vakantieperiode. In eigen land wordt het vanavond en morgenochtend druk op de ring rond Brussel en de ring rond Antwerpen, en uiteraard ook richting kust. Daarbij is het vooral uitkijken aan de werkzaamheden op de E40 tussen Wetteren en Gent. VAB verwacht dat de avondspits vrijdagavond lang zal aanhouden en ook zaterdagochtend zal er druk verkeer in eigen land zijn.

Ook in het buitenland is het momenteel al druk door de vakantie-uittocht. In Zwitserland stond er vrijdagmiddag een voertuig in panne in de Gotthardtunnel. Daardoor werd de tunnel gedurende twee uur afgesloten. Rond 14.30 uur was de weg vrijgemaakt, maar er staan nog steeds lange files: richting Italië verlies je voor de tunnel zo'n twee uur en richting het noorden moet je een uur en drie kwartier aanschuiven. Wie nog kan kiezen rijdt best om via de A13 (San-Bernadinotunnel).

In Frankrijk is er vrijdagmiddag druk verkeer op de A7 Lyon-Orange. Je verliest daar mer dan een half uur. Ook aan de Mont-Blanctunnel moet je aanschuiven: een uur vertraging richting Italië. Op de A10 Parijs-Bordeaux moet je rekening houden met twintig minuten vertraging vlak voor Bordeaux.