Koppel van de weg gemaaid in Kluisbergen

In het Oost-Vlaamse Kluisbergen zijn gisteravond twee voetgangers om het leven gekomen nadat ze aangereden werden door een personenwagen die een bocht miste. Het koppel woonde amper vijftig meter verderop. De jonge bestuurder reed veel te snel en had bovendien teveel gedronken. De voorbije maanden was de chauffeur trouwens al een paar keer betrapt op dronken rijden. 

Het ongeval gebeurde rond 22.45 uur, meldt de krantensite. "Een auto die vanuit Wallonië het centrum in reed, raakte in de buurt van de kerk stuurloos. Op die plaats is er ook een bocht. De chauffeur week eerst links van zijn route af, waarna de auto rechts van de weg ging. Een man en een vrouw die op het voetpad stapten, werden door de Audi A4 opgeschept. Daarna sloeg de auto over de kop en schuurde hij nog een twintigtal meter op zijn dak verder over een parkeerterrein."

De twee voetgangers werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleden aan hun verwondingen. De slachtoffers woonden in de buurt van de plaats van het ongeval. De autobestuurder, een twintiger uit Oudenaarde, raakte niet gewond. De omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.