Gyselbrecht blijft week langer in de cel

In de zaak van de kasteelmoord blijft dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens, voorlopig in de cel. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de beslissing over zijn verdere aanhouding met een week uitgesteld.

André Gyselbrecht werd eind juni opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge. De speurders zien de schoonvader van Stijn Saelens nog steeds als de opdrachtgever voor de kasteelmoord. Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon "een lesje te leren". Via DNA-onderzoek kon een Tilburger aangewezen worden als vermoedelijke tweede uitvoerder. De verklaringen van Franciscus L., de neef van de ondertussen overleden huurmoordenaar Antonius van Bommel, leidden tot de nieuwe aanhouding van dokter Gyselbrecht. 

De raadkamer in Brugge verlengde vorige week de aanhouding van André Gyselbrecht, maar advocaat Johan Platteau ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste op vraag van de verdediging om de beslissing over de verdere aanhouding uit te stellen naar donderdag 16 juli.