Hinder door Tour de France

De passage van de Tour de France zorgt vandaag vooral in Antwerpen en Vlaams-Brabant voor heel wat drukte en verkeershinder. De politie raadt aan om de auto thuis te laten, maar ook voor tram- en busverkeer is er hinder.

Tram en bus

Tijdens de doortocht van de Tourkaravaan ondervinden zeven tramlijnen en meer dan 70 buslijnen in Antwerpen en Vlaams-Brabant hinder. Het merendeel van de lijnen bevindt zich in Antwerpen.

Er zijn drie mogelijkheden: de bussen volgen omleidingen; het traject wordt ingekort waardoor sommige haltes niet bediend worden; en op sommige lijnen wordt er helemaal niet uitgereden. Om welke lijnen het gaat, vind je hier terug.

Auto

Als je toch met de auto vertrekt, check je het best even de website van de politie voor alle informatie en omleidingen. Het parcours loopt door Antwerpen, Boechout, Lier, Aarschot, Rillaar, Glabbeek, Tienen, Hélécine, Hannuit, Andenne en Hoei.

Tijdens elke etappe zullen daar verschillende rijkswegen urenlang volledig gesloten zijn voor het verkeer. De wegen kruisen zal ook niet mogelijk zijn.

 

(foto: federale politie)