10 scouts onwel op kamp door hitte

Tien scoutsleden tussen 12 en 14 jaar uit Doornik zijn zaterdag op kamp in Paliseul (provincie Luxemburg) onwel geraakt door de hitte. Dat schrijft L'Avenir vandaag. De kinderen hadden buikpijn en waren uitgedroogd. Vijf van hen werden naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer van Paliseul heeft onmiddellijk het medisch interventieplan afgekondigd. Vijf kinderen werden verzorgd in de gemeenteschool van Opont, vijf anderen werden overgebracht naar de ziekenhuizen van Marche en Libramont, maar konden hun vrienden zaterdag nog opnieuw vervoegen op kamp.

Momenteel wordt nog onderzocht waarom de kinderen ziek werden. Waarschijnlijk kwamen ze in aanraking met vervuild water, nadat ze waterbidons in een rivier hadden gezet om ze af te koelen, waardoor er rivierwater op de doppen zou zijn gekomen.

Zaterdag werden al verschillende Waalse scouts die op kamp waren in Vielsalm (provincie Luxemburg) naar het ziekenhuis overgebracht met een voedselvergiftiging. Gisteren werd het kamp van de scouts van Lint in Muizen (provincie Antwerpen) dan weer stopgezet door vlooien. 

Foto: Archiefbeeld.