Scoutskamp stopgezet door vlooien

Negendertig kinderen en negen leiders van de scouts van Lint hebben hun kamp in Muizen vandaag vroegtijdig moeten stopzetten. Dat werd vernomen bij de Mechelse politie. De oorzaak zijn vlooien, die bij verschillende kinderen voor huidirritatie zorgden. Het medisch interventieplan werd afgekondigd en de kinderen kregen een douche van de brandweer.

De jojo's, een scoutstak van jongens en meisjes tussen 10 en 12 van de Scouts en Gidsen O.L.V. Ridders - Ten Bosch, waren sinds woensdag op kamp in Muizen. Vandaag kreeg de brandweer een oproep dat verschillende kinderen last hadden gekregen van een geïrriteerde huid.

"Eerst dachten we aan de processierups, maar het bleken vlooienbeten te zijn", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. "De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft douches opgezet, zodat de kinderen gewassen kunnen worden. De ouders komen intussen naar hier met propere kleren."

"Het kamp zelf, dat nog tot donderdag zou duren, werd vroegtijdig afgeblazen omdat ook de lokalen en het materiaal moeten worden gereinigd", aldus Van de Sande nog.