Ex-burgemeester van misbruik verdacht

Het Filipijnse gerecht verdenkt de gewezen districtsburgemeester van Berchem, Prosper Slachmuylders (76), ervan dat hij jarenlang minstens 25 minderjarige meisjes tot seks aanzette. Hij deed dat al dan niet onder invloed van drugs én na bedreiging met een samoeraizwaard, zo schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.

De bal ging aan het rollen toen het Filipijnse gerecht getipt werd door een meisje. Vorige week werd Slachmuylders opgepakt. Zijn slachtoffers zouden allemaal arme minderjarige meisjes zijn. Slachmuylders zou hen eerst als hulp in het huishouden ingeschakeld hebben en hen op die manier financieel afhankelijk gemaakt hebben. Na verloop van tijd werden ze dan zijn seksslavinnen. De voormalige districtsburgemeester riskeert een jarenlange gevangenisstraf.

Ook in ons land is de gewezen Open Vld’er niet onbesproken. Toen hij van 2001 tot 2006 districtsburgemeester was, weigerde hij bijvoorbeeld homokoppels te trouwen. Zijn Filipijnse ex-vrouw had hem ook in het verleden al beschuldigd van seks met minderjarigen.