Meer oproepen over autopech

VAB-pechverhelping kreeg de afgelopen week 18 procent meer oproepen dan tijdens een normale week. Dit weekend wordt er nog een stijging van het aantal pechgevallen verwacht.

Afgelopen week kreeg de VAB-alarmcentrale 18 procent meer oproepen te verwerken dan tijdens een normale week. Batterijproblemen namen toe met 23 procent, koelingsproblemen met 74 procent. Opmerkelijk is dat de grootste stijging van de oproepen zich ’s avonds en ’s nachts voordeed, wanneer de automobilisten huiswaarts keerden na een terrasje.

Vaak gaat het om een defect aan de wagen zelf, maar soms kan je problemen aan de batterij zelf verhelpen. Zo raadt VAB aan om de airco niet meteen op te zetten bij het starten, maar het systeem wat later aan te schakelen. Touring liet al weten dat je de temperatuur het best niet lager dan 24° instelt.

Extra personeel

VAB-Wegenwacht verwacht de komende dagen nog een stijging van het aantal pechgevallen. Vooral vrijdagavond, bij het begin van het weekend, en zaterdag, op de warmste dag van de week. VAB heeft daarom extra personeel opgeroepen, vooral voor de avond- en nachtploegen.