Zo val je in slaap in deze tropische hitte

Je hebt het vast al gemerkt: het is warm, heet zelfs. En ’s avonds koelt het niet af, met slapeloze nachten tot gevolg. Maar om te voorkomen dat jullie er overdag bijlopen als zombies, hebben we enkele tips verzameld om vanavond een koele nacht tegemoet te gaan.

Lauwe douche

Neem net voor het slapengaan een lauwe douche. Een koude douche klinkt in eerste instantie aanlokkelijker, maar het koude water stimuleert de doorbloeding waardoor je het nadien nog warmer krijgt. Een lauwwarme douche opent je poriën en zo ontsnapt de warmte uit je lichaam.

Ventilator als airco

Hang een vochtige en koele doek voor het open raam of de ventilator om voor koelere lucht te zorgen. Ook een bakje met water en ijsblokjes voor de ventilator zorgt voor een airco-effect.

Sluit de ramen

Hou overdag de slaapkamer goed donker, en sluit zeker de ramen. ’s Avonds doe je de ramen open en laat je de kamer goed ventileren. Zet eventueel nog even de ventilator voor het open raam, zo blaast hij koelere lucht de kamer in.

Hou het hoofd koel

Slaap zonder kledij en leg in plaats van een deken natte washandjes of handdoeken over je lichaam. Je bed wordt zo wel nat, maar zelfs een washandje op het voorhoofd koelt ook al veel af. Voor de echte durvers: leg je lakens eens (in een zak) in de diepvriezer vooraleer je ze over je trekt.

Water, water en nog eens water

Neem voor het slapen gaan een verfrissend voetbad en drink nog een glas koud water. Alcohol gaat je misschien sneller doen inslapen, maar je slaapt wel lichter en zal dus vaker wakker worden.

Verstuif regelmatig

Zet naast je bed nog een plantensproeier gevuld met koel water of een bus water spray. Als je wakker wordt, verstuif je wat water en voel je meteen een verkoelend effect.