Hitte vertraagt wegenwerken op E40

De grote werken op de E40 dreigen door de hitte langer te duren dan gepland. Normaal moest de eerste fase morgen al afgelopen zijn, maar door de hoge temperaturen heeft het aangelegde asfalt drie dagen meer tijd nodig om af te koelen.

In de richting van Brussel wordt tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere vijftien kilometer snelweg heraangelegd. Dat verloopt in verschillende fasen. Vorige week maandag begonnen de werken tussen Erpe-Mere en Wetteren. Morgen moesten die afgelopen zijn, zodat er kan worden gewerkt tussen Wetteren en Zwijnaarde.

De start van die tweede fase wordt nu door de hitte uitgesteld. “Normaal zouden we de signalisatie in de nacht van donderdag op vrijdag opschuiven, maar dat zal nu pas voor de nacht van maandag op dinsdag zijn”, bevestigt het Agentschep Wegen en Verkeer aan VTM NIEUWS.

Of dit ook betekent dat de werken op het einde van de rit drie dagen langer zullen duren, is niet zeker. “Het kan zijn dat hier en daar wat tijd kan worden ingehaald, maar ook dat zal afhangen van de weersomstandigheden”, klinkt het.