Niet gedoopt? Geen werk als kleuterjuf

Een kleuterjuf kan niet langer aan de slag blijven in het Boodschapinstituut in Schaarbeek omdat ze niet gedoopt is. Dat schrijft brusselnieuws.be. De directie liet in een mail aan de ouders weten dat de juf niet langer aan de slag kan blijven op de katholieke buurtschool in Schaarbeek.

Uit de school moest sowieso een niet benoemde leerkracht vertrekken, maar dat deze juf moet gaan, en niet een van twee andere juffen, heeft niet te maken met haar pedagogische kwaliteiten, zo schrijft de directrice. "Het is een voorwaarde binnen het katholiek onderwijs dat een onderwijzer gedoopt moet zijn om te kunnen worden benoemd. De juf in kwestie is dat niet. Daardoor kan ze nog maximaal een jaar aan de slag. En dan is de keuze snel gemaakt, zelfs al heeft ze uitstekend lesgegeven het voorbije jaar”, zo klinkt het.

De directrice meldt ook nog dat de juf wist dat ze dat risico zou lopen. "Ik had het haar bij haar aanwerving duidelijk meegegeven." Met andere woorden: ze had zich het voorbije jaar nog kunnen laten dopen.

De ouders van de kinderen van de derde kleuterklas zijn verbijsterd dat het doopsel vandaag nog een voorwaarde is om vastbenoemd te geraken. Bij de Guimardstraat, de koepel van het katholiek onderwijs, wijzen ze erop dat het normaal is dat een kleuterjuf gedoopt moet zijn. "Kleuterjuffen geven godsdienst. Ze moeten dus van de godsdienstinspectie een mandaat krijgen."