1.000 l water uitgedeeld op E40

Omdat de hinder door het ongeval met een vrachtwagen op de E40 richting kust ter hoogte van Erpe-Mere nog lange tijd kan duren, is het medisch interventieplan afgekondigd en zijn de hulpdiensten gestart met waterbedeling voor bestuurders die vast staan in de file. Er wordt vandaag 1.000 liter uitgedeeld. 

De vrachtwagen deed vanochtend iets voor 5.30u een uitwijkmanoeuvre en ging door de middenberm. Een bestelwagen die in dezelfde richting reed, werd meegesleurd door de vrachtwagen. De  vrachtwagenchauffeur en twee inzittenden in de bestelwagen raakten lichtgewond. Het ongeval gebeurde vermoedelijk omdat de vrachtwagenbestuurder in slaap was gevallen, zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie.

De vrachtwagen vatte na de aanrijding vuur en de opruimwerken zullen nog lange tijd aanslepen. Het voertuig was geladen met auto-onderdelen, zegt de wegpolitie. Tijdens de werken moet er permanent geblust worden omdat er olie en andere producten aanwezig zijn.

Het verkeer richting Gent moet over de pechstrook en er staat een lange file. Het medisch interventieplan is van kracht en de hulpdiensten zijn gestart met waterbedeling voor bestuurders die vast staan in de file.