Baby in Wetteren uit hete auto gered

Op een parkeerterrein in Wetteren hebben omstanders deze middag een baby'tje uit een oververhitte auto kunnen bevrijden. De ouders lieten hun kindje in de auto achter toen ze wilden gaan winkelen aan de Oosterzelesteenweg in Wetteren. Dat bevestigt de politie aan VTM NIEUWS. Eerst meldde de politie dat het ging om een kind van twee maanden, maar de baby blijkt een jongetje van dertien maanden te zijn. 

"Een van de klanten kwam ons vragen of we wisten van wie de auto was", zegt manager Mieke Blommaert van schoenenwinkel Torfs aan VTM NIEUWS. "We zijn meteen op zoek gegaan naar de ouders in de andere winkels, maar we hebben hen niet gevonden. Het gehuil van dat kind ging intussen door merg en been."

Na een uur gered

Enkele mensen hoorden de baby huilen en belden de hulpdiensten. "De politie heeft ons opgedragen om het raam van de auto kapot te slaan", zegt Blommaert. "Een van de omstanders heeft dat dan ook gedaan en heeft het kindje na zowat een uur uit de hete auto gered."

Een MUG-arts heeft het kindje ter plaatse onderzocht, maar het hield uiteindelijk niks over aan het incident. "Het was misschien wat uitgedroogd maar er was niets ernstig aan de hand. Het is goed afgelopen, maar in deze weersomstandigheden is het niet aangeraden om kinderen of huisdieren achter te laten in de wagen", zegt de politie van Wetteren. 

De ouders zijn na het incident meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor.  "De voorbijgangers hebben alert gereageerd en de persoon die het raampje insloeg moet uiteraard geen factuur verwachten", zegt de politiewoordvoerder. De zaak wordt nu doorverwezen naar het parket.