Kasteelmoord: verdachte bekent

De Nederlandse Roy Larmit (37) zou gisterenavond toegegeven hebben dat hij betrokken is bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Hij zei dat hij het lijk heeft begraven, maar meer ook niet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens Larmit was het nog altijd zijn nonkel en huurmoordenaar Ronny van Bommel die de kasteelheer heeft doodgeschoten, ze hebben dan nadien wel samen het lijk begraven. Dat vertelde Larmit toch aan de speurders, die niet onder de indruk zijn van zijn bekentenis. Hij gaf enkel toe wat niet te ontkennen valt, en probeert zo met een milde straf weg te komen. De politie gelooft dat Larmit een mededader is.

Op 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Saelens thuis en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lijk gevonden in een nabijgelegen bos. Saelens' schoonvader en schoonbroer (dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter) worden gezien als opdrachtgevers. Zij leefden in onmin met Saelens. Gyselbrecht heeft verklaard Saelens alleen "een lesje" te hebben willen leren.