"Kinderen moesten bekomen van schok"

Aan het gemeentelijk zwembad in Middelkerke is een crisiscentrum opgericht voor de passagiers van het busongeval op de E40. “Een dertigtal Britse of Ierse kinderen worden hier opgevangen door Het Rode Kruis, speelpleinmonitoren en psychologen. Ze mogen nu wat op adem komen door buiten te spelen,” weet VTM NIEUWS-journalist Wim Naert.

De kinderen kregen wat te eten en te drinken, en ontvangen ook nieuwe kledij. “Sommige kledingstukken waren gescheurd of bebloed. Met de kinderen gaat het goed, ze zijn al wat bekomen van de schok,” zegt burgemeester van Middelkerke, Janna Rommel-Opstaele. De school liet weten dat één van de leerlingen op intensieve zorgen ligt voor een zware wonden aan het hoofd. Volgens de school waren de kinderen onderweg naar het Duitse pretpark Phantasialand. 

De reis die de kinderen maakten wordt stopgezet. “Maar ze kunnen niet zomaar een bus worden opgezet om terug naar huis te gaan, dat is te traumatisch,” zegt Wim Naert. Er wordt nu naar een oplossing gezocht om de kinderen veilig naar huis te brengen.

Twee leden van het schoolbestuur van Brentwood School zijn ondertussen naar België vertrokken. De ouders van de kinderen worden op de school opgevangen en op de hoogte gebracht van de laatste informatie door het schoolhoofd.