Bomalarm in Brussel opgeheven

Het bomalarm dat vrijdagochtend van kracht was aan het Brusselse justitiepaleis, is kort na 9 uur opgeheven. De omgeving van het gebouw, die volledig afgesloten was, is opnieuw vrijgegeven en het justitiepaleis heeft met ongeveer een uur vertraging zijn deuren kunnen openen voor het personeel en het publiek.

Aanleiding voor het bomalarm was een sporttas die op een vensterbank aan de buitenzijde van het justitiepaleis lag, maar uiteindelijk niets verdachts bleek te bevatten.

De sporttas lag op een vensterbank aan wat vroeger het postkantoor in het justitiepaleis was. De tas werd vrijdagochtend vroeg gevonden door de politie toen die haar dagelijkse rondgang in en rond het gebouw deed, nog voor de deuren van het paleis opengaan. Toen de agenten de tas aantroffen, werd onmiddellijk besloten het paleis en het nabijgelegen Montesquieu-gebouw, waar de burgerlijke rechtbank en het federaal parket huizen, niet te laten opengaan en de omgeving af te sluiten. Het Poelaertplein werd afgesloten voor het verkeer en de voetgangers. Enkel de trams van de MIVB konden nog door.

 

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse om de tas te onderzoeken. Toen bleek dat die geen explosieven of andere verdachte goederen bevatte, werd het alarm kort na 9 uur opgeheven.