Jongen van 13 helpt inbraak op te lossen

Dankzij een oplettende jongen van 13 heeft de politie een 24-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek kunnen oppakken. De man had een woninginbraak gepleegd in Dilbeek. De tiener zette de politie op het spoor van de inbreker door de nummerplaat van zijn wagen te noteren.

De inbraak vond plaats op 22 juni plaats. De dief ging er toen vandoor met verschillende uurwerken, elektronica en een plasma-tv. Terwijl de politieagenten vaststellingen deden, kwam er een jongen van 13 jaar die in de buurt woonde, naar hen toe en vertelde dat hij de nummerplaat had kunnen noteren van een voertuig dat eerder die dag aan de getroffen woning geweest was.

Het parket gaf de politie de opdracht om een huiszoeking uit te voeren op het adres van de eigenaar van het voertuig. Een van de kinderen van die eigenaar was al gekend bij de politie voor verschillende diefstallen. Ter plekke troffen de agenten de gestolen plasma-tv aan, waarop de verdachte, een man van 24 jaar uit Sint-Jans-Molenbeek, in de boeien werd geslagen. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst.