Dossier Kasteelmoord

André Gyselbrecht weer aangehouden

André Gyselbrecht (65), de hoofdverdachte in de Kasteelmoord, is opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Gyselbrecht zit dus opnieuw in de cel. Vanochtend al was hij door de gerechtelijke politie van Brugge opgepakt in zijn huis in Ruiselede. Ook in Nederland is een verdachte opgepakt, een vermoedelijke tussenpersoon.  

Speurders belden rond zes uur vanochtend aan bij het huis van André Gyselbrecht, waar ook zijn zoon en medeverdachte Peter Gyselbrecht woont, met een huiszoekingsbevel. André Gyselbrecht werd meegenomen voor verhoor naar Brugge en de speurders namen ook een aantal documenten mee. "Na verhoor heeft de onderzoeksrechter te Brugge beslist om de in België gearresteerde verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen", zegt het Brugse parket, "dit gelet op het bestaan van nieuwe aanwijzingen van schuld bij de moord op Stijn Saelens."

Ook Nederlander opgepakt

Op hetzelfde moment is ook in Nederland een verdachte opgepakt, meldt het parket van Brugge. Het gaat om een vermoedelijke tussenpersoon. "De Nederlandse verdachte werd gearresteerd op grond van een internationaal aanhoudingsmandaat", zegt het parket. 

Vermoedelijk heeft het nieuwe verhoor van Gyselbrecht te maken met de verklaringen van de gearresteerde Nederlander Roy Larmit (37). Larmit is de neef van de overleden Anton Van Bommel, die ervan verdacht wordt de moord op Stijn Saelens uitgevoerd te hebben. Larmit wordt ervan verdacht zijn oom vergezeld te hebben op die fatale 31e januari 2012.