We vrijen gemiddeld 47 minuten per keer

De gemiddelde vrijpartij van een Vlaming duurt 47 minuten, voorspel en knuffelen inbegrepen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) naar de tijdsbesteding van de Vlaming. We doen het gemiddeld 1,28 keer per week. Een beeld dat klopt? Stem gerust in onze (anonieme) poll.

De Vlaming is traditioneel, ook in bed. Zo vrijen we vooral ’s avonds, net voor het slapengaan. “En zowat alle ondervraagden vrijen vooral in het weekend”, zegt Kyra De Korte van de VUB in Het Nieuwsblad. “Op maandag ook nog een beetje en hoe verder de week vordert, hoe minder we het doen. Op vrijdag wordt het minst gevreeën.”

Gemiddelde duur per vrijpartij

Gemiddeld spenderen we 47 minuten aan een vrijpartij, met het absolute record voor de 65- tot 75-jarigen. Zij doen gemiddeld 1 uur en 39 minuten over één vrijpartij. Daarbij zijn zowel voorspel als knuffelen inbegrepen.

Gemiddelde duur per vrijpartij

Gemiddeld aantal vrijpartijen per week

Wat nog blijkt uit het onderzoek is dat de Vlaming die seks heeft het gemiddeld 1,28 keer per week doet. De 25- tot 39-jarigen doen het meest frequent aan seks, met gemiddeld 2,04 keer per week. Nadien loopt het aantal vrijpartijen per week gestaag af.

Gemiddeld aantal vrijpartijen per week

Poll: Hoe lang vrijt u gemiddeld?