Meisjes krijgen plaats in instelling Beernem

Er is dan toch plaats in de gesloten instelling van Beernem voor de twee meisjes van 13 en 14 jaar, die de afgelopen twee nachten in de politiecel in Antwerpen hebben moeten doorbrengen. Dat hebben de advocaten van de meisjes bevestigd aan VTM NIEUWS. Het was eerst niet zeker of er plaats ging zijn, maar het parket van Antwerpen heeft dat toch kunnen forceren.

De rechter had hen eerder deze week geplaatst in de gesloten instelling van Beernem, maar daar was geen plaats. Ook op andere plaatsen konden de meisjes niet ondergebracht worden, waardoor ze dus twee nachten in de cel moesten slapen. 

Het parket ging vandaag voor de derde dag op rij op zoek naar een oplossing voor de twee meisjes. Als ze geen plaats vonden, moesten de meisjes gewoon weer vrijgelaten worden, want tijdsberoving is beperkt in tijd. Nu kunnen ze dus toch voor drie maanden naar Beernem. Het jongste meisje is blij dat ze eindelijk weer in een normaal bed kan slapen, zegt haar advocate.

De meisjes zijn beide slachtoffer van zogenaamde loverboys en er is ook sprake van drugs. Ze moeten tegen zichzelf beschermd worden en hebben psychologische hulp nodig. Een open instelling is geen oplossing, want daar zijn ze al enkele keren gaan lopen. 

Bekijk ook: