Poelkapelle: DOVO-ontmijner verbrand

Op de militaire basis van Poelkapelle is dinsdag een ontmijner zwaar verbrand geraakt bij een incident met munitie. Dat bevestigt de persdienst van Defensie.

“De ontmijner was munitie aan het triëren, dat is sorteren volgens het type explosief”, zegt de woordvoerder van Defensie. “Op een bepaald moment heeft één explosief vuur gevat, waardoor de man brandwonden heeft opgelopen. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is stabiel.”

De man, een ervaren ontmijner, ligt in het Jan Ypermanziekenhuis van Ieper. “Het is de bedoeling om hem snel naar het militair brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek over te brengen”, zegt de woordvoerder nog.  Meteen na het incident werd de omgeving op het domein beveiligd. Defensie onderzoekt nu wat er precies verkeerd is gelopen.

In Poelkapelle is een lokale afdeling van DOVO gevestigd omdat er in de streek nog altijd veel bommen uit de Eerste Wereldoorlog worden gevonden. De ontmijners halen nog dagelijks explosieven op. Die worden in de kazerne ontmanteld.