Fusie Delhaize en Ahold bijna rond

De onderhandelingen over een mogelijke fusie van de supermarktbedrijven Delhaize en Ahold (Albert Heijn) zitten in een eindfase, maar een definitief akkoord is er nog niet. Dat meldt Ahold na berichten dat de topman van Ahold, Dick Boer, het fusiebedrijf zou gaan leiden. Het aandeel van Delhaize is in afwachting van verdere informatie geschorst. Morgen is er een bijzondere ondernemingsraad bij het bedrijf.

Delhaize en Ahold bevestigden op 12 mei dat ze gesprekken voeren over een mogelijke combinatie van hun activiteiten. De twee bedrijven zouden, volgens de huidige situatie, samen bijna 380.000 personeelsleden hebben en zowat 6.600 winkels in onder meer België, Nederland en de VS.

"Er komt op het gepaste moment een persbericht", stelt Ahold vandaag. Ondertussen laat beursregulator FSMA weten dat de notering van het aandeel Delhaize op de Brusselse beurs opgeschort is, in afwachting van een persbericht van Delhaize. Een woordvoerder van de supermarktketen laat weten dat er "voorlopig geen commentaar" wordt gegeven.