Man vlucht op dak voor politie

De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft vandaag enkele uren nodig gehad om een 35-jarige man uit Genk gevangen te nemen. Hij moest nog een celstraf van twee jaar uitzitten, maar hij was blijkbaar niet zinnens naar de gevangenis terug te keren. Op het adres van zijn vriendin in Riemst besliste hij op het dak van het huis te kruipen. Uiteindelijk gaf de man zich na een drietal uren over. 

Rond de middag zakten zes politieagenten van de lokale politie naar de woning in Riemst af. Toen ze de man duidelijk maakten waarom ze hem kwamen opzoeken, riep de man dat de politie hem met rust moest laten en weggaan. Intussen kroop hij in de regen op het dak. Omdat de man halsstarrig weigerde naar beneden te komen, werd het speciaal interventieteam van de federale politie in Brussel verwittigd. De onderhandelaars van deze speciale eenheid waren als eersten ter plaatse. Via een dakvenster onderhandelden zij met de Genkenaar. Na ruim drie uren besliste de man zonder incidenten het dak te komen. Intussen zit hij in een droge cel in de Hasseltse gevangenis.

Vorige maandag had de politie al een poging ondernomen om de man in de boeien te slaan, maar toen wist hij op een motorfiets te ontkomen. De afgelopen dagen kon de lokale politie het juiste verblijfsadres te achterhalen.