Meisje verkracht tijdens Gentse Feesten

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsbericht verspreid met de robotfoto van een man die samen met een vriend een minderjarig meisje verkracht heeft tijdens de Gentse Feesten vorige zomer.

Op 24 juli 2014 verloor het slachtoffer haar vriend tussen 2 en 3 u ’s nachts in de mensenmassa van de Gentse Feesten. Terwijl ze naar hem zocht, merkte ze dat ze achtervolgd werd door een allochtone jongen die haar eerder die avond om een vuurtje had gevraagd. 

Nodenayestraat

Het meisje werd bang en verstopte zich achter een muurtje in een zijsteeg van de Veldstraat, de Nodenaystraat. Toen ze na een tiental minuten rechtstond, werd ze door de allochtone jongen en een vriend aangevallen. Ze kreeg verschillende slagen in het gezicht en werd daarna verkracht. Toen een koppel de steeg inwandelde sloegen de twee daders op de vlucht. De politie roept nu het koppel op om zich te komen melden.

Eerste dader

Over de eerste dader kon het slachtoffer genoeg informatie geven om een robotfoto te maken. De man is ongeveer 20 jaar oud, van andere origine met een getaande huidskleur. Hij is 1 meter 80 groot en normaal gebouwd. Hij heeft een dunne snor, met mogelijk een stoppelbaard. Hij heeft zwart haar dat in een kuif geknipt is. Op de nacht van de verkrachting droeg hij een blauwe V-halstrui van Hollister, sportschoenen van All Stars en een diamantje in zijn oor. Hij spreekt Nederlands met een accent.

Tweede dader

De tweede dader is eveneens van andere origine met getaande huidskleur. Hij is kleiner dan zijn vriend, met een mollig postuur en een grote neus. Hij heeft zwart haar met vermoedelijk krullen. Hij had ook een diamantje in zijn oor. Over kleding of een accent is niets bekend. 

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.