Gentse arts vrij na mislukte operatie

Een Gentse gynaecoloog die bij een vrouw uit Zevergem een vruchtbaarheidsoperatie uitvoerde, waarna ze haar twee benen en negen vingers verloor, is vrijgesproken. De kans is groot dat de vrouw in beroep gaat.

De correctionele rechtbank van Gent volgde voor de uitspraak het college van experten. Volgens dat college trof de arts geen schuld. Een tegenexpert twijfelde echter aan bepaalde punten van het verslag. De burgerlijke partij vroeg daarom een nieuw college aan te stellen, maar daar ging de rechtbank niet op in. De arts werd vrijgesproken.

Septische shock

De operatie gebeurde in 2009 in het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent. De dunne darm van de vrouw werd geperforeerd. Volgens het slachtoffer gebeurde dat tijdens de operatie. Doordat haar bloeddoorstroming stilviel bij een septische shock, verloor ze uiteindelijk beide benen en alle vingers, behalve één duim.

In beroep

Laurens Van Puyenbroeck, de advocaat van de vrouw, reageert ontgoocheld: “Het gaat om een bijzonder complex dossier met dramatische gevolgen. Als een onafhankelijk tegenexpert op sommige punten twijfelt aan het verslag van het aangestelde college dan vind ik dat er een nieuw college moet worden aangesteld om alle twijfel weg te nemen." Hij acht de kans dan ook bijzonder groot dat er beroep wordt aangetekend.