Op een na zwaarste ochtendspits van jaar

Het was de op een na zwaarste ochtendspits van het jaar. Een combinatie van regen, ongevallen en wegenwerken maakte dat er op een bepaald moment 420 kilometer file stond in ons land, in Vlaanderen 320 kilometer. Dat is op zich niet uitzonderlijk, maar het was wel al maanden geleden. Het filerecord van het jaar staat op maandag 23 februari. Toen zorgden sneeuw en regen voor 447 kilometer file in België.

Vanochtend begon de ellende al om 5u30, toen op de E313 ter hoogte van Massenhoven een vrachtwagen geladen met papier een klapband kreeg en vuur vatte. In de file die daarop ontstond, gebeurde rond 7 uur een dodelijk ongeval in Geel-West. Een vrachtwagen reed er in op een andere vrachtwagen die in de file stond. De chauffeur van het aanrijdende voertuig kwam daarbij om.

Ook elders in het land was het aanschuiven. “Dat had te maken met de start van de twee grootste werven van dit jaar”, vertelt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. De werf op de E40 in Erpe-Mere leidt tot problemen in de regio tussen Aalst en Gent. Op de Brusselse Ring zijn in Anderlecht werken begonnen, wat vooral impact heeft voor het verkeer vanuit Wallonië en dat vanuit Groot-Bijgaarden.”