Gert Cockx ontkent gesjoemel

Gert Cockx, de topman van de politievakbond NSPV heeft op een persconferentie bij zijn advocaat Eric Pringuet in Drongen alle aantijgingen waarvoor hij meer dan twee weken in de gevangenis zat, ontkend. "Nooit ging een euro naar andere doeleinden. Integendeel, door die werkwijze zijn we erin geslaagd de kosten te drukken."

Cockx werd donderdag door de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zat sinds 2 juni in voorhechtenis, nadat het Mechelse gerecht hem had aangehouden op verdenking van misbruik van vennootschapsgoederen en passieve private omkoping.

Zo zou het eenmansbedrijfje van zijn vrouw goederen hebben gecommercialiseerd met daarop het nieuwe logo van de politievakbond. "Maar mijn vrouw heeft dat zelfs onder de prijs gedaan. Er is in feite zelfs sprake van onderfacturatie", meent Cockx. "Door die werkwijze zijn we erin geslaagd de kosten te drukken. Het ging louter om een vriendendienst."

Afrekening

Volgens hem is de verdachtmaking van hem en zijn vrouw het gevolg van een afrekening van zijn voorganger. "Hij heeft gezegd: het zal u allemaal bezuren. Welnu, hij heeft woord gehouden." Cockx begrijpt dat het parket de klacht onderzoekt. "Ik heb altijd meegewerkt aan het onderzoek." Toch vindt hij dat hij als politieman met jaren dienst hard is aangepakt. "Ik dacht dat ik na al die jaren toch iets meer krediet had opgebouwd."

Geen contact

Of Cockx een klacht zal indienen tegen zijn voorganger weet hij nog niet. "First things first. We wachten eerst het verder verloop van het onderzoek af en ik hoop alvast op een snelle afbouw van de maatregelen van de KI."

Cockx mag voorlopig onder meer geen contact hebben de 20.000 leden van zijn vakbond en ook niet met zijn vrouw.