Hans Van Themsche is dan toch geen papa

Tweevoudig moordenaar Hans Van Themsche is dan toch geen vader. De vrouw die beweerde dat ze van hem een zoon had en eiste dat hij hem erkende, trekt daarvoor de procedure in. Het kind heeft blijkbaar nooit bestaan. Dat bevestigt haar advocaat Walter Damen. Van Themsche zelf beraadt zich nog over mogelijke verdere stappen.

De 26-jarige Ruth A. beweerde dat ze een intieme liefdesrelatie had met Van Themsche toen die al in de gevangenis van Oudenaarde zat. Daaruit zou ook een zoontje geboren zijn, die intussen 5,5 maanden zou zijn. Het verhaal van de vrouw leek altijd heel bizar. Haar ouders zeiden dat het kind nooit heeft bestaan en de vrouw zou ook psychische problemen hebben gehad. 

De vrouw beseft nu dat ze zichzelf maar ook Hans Van Themsche in een slecht daglicht heeft geplaatst en wil zich daarvoor verontschuldigen. “Ze gaat een persoonlijke bezinningsperiode inlassen en zal zich laten begeleiden”, vertelt Damen. De advocaat wil geen verdere commentaar geven over het dossier en vraagt dat de vrouw en haar familie met rust worden gelaten.