Man randt bijna twee kinderen aan

Het parket van Limburg, afdeling Hasselt, is een onderzoek gestart naar een poging tot aanranding en ontvoering van twee kinderen van zes en acht jaar in Neerpelt. Dat bevestigde het parket dinsdag. De lokale politie Hano heeft na het voorval een buurtonderzoek uitgevoerd. De kleren van de kinderen zijn voor een forensisch sporenonderzoek meegenomen.

De ouders waren met hun twee dochtertjes van 6 en 8 jaar naar een speeltuintje gegaan aan het Boseind in Neerpelt. Rond 19 uur waren de ouders naar huis gegaan, waarna de kindjes even alleen bleven spelen. Toen ze naar het huis van hun grootouders wandelden, benaderde een onbekende man de twee meisjes. Hij greep het jongste meisje vast, duwde haar tegen de grond en probeerde haar broekje uit te trekken. De oudste sloeg alarm en liep naar het huis van haar grootouders. De onbekende man raakte in paniek en sloeg op de vlucht via de Anjer- en Leliestraat.

Mogelijke getuigen, die nuttige informatie kunnen verschaffen, worden verzocht via het nummer 011-44.08.20 de lokale politie Hano te contacteren.

Foto: archiefbeeld