Politie na arrestatie: "Correct gehandeld"

Op Facebook doet een filmpje de ronde van een agressieve arrestatie in de Gentse Hoogpoort op 12 juni. Op de beelden is te zien hoe een zeskoppige politiepatrouille een agressieve man op de grond werkt en uiteindelijk kan arresteren. De agenten krijgt op het internet de wind van voren, “maar de agenten hebben wel degelijk correct gehandeld”, aldus Manuel Mugica Gonzalez, woordvoerder van politie Gent, aan VTM NIEUWS.

“We kregen een melding binnen dat er een koppel ruzie aan het maken was vlakbij de Kraanlei. De man zou zijn vrouw ook meerdere keren geslagen hebben. Onze mensen besloten een kijkje te gaan nemen en hoorde toen ook van een aantal voorbijgangers dat de man zijn vrouw geslagen had.“

Aan de Hoogpoort trof de politie de agressieve man aan, maar die kalmeerde niet bij het zien van de agenten. “We hebben de man voldoende gevraagd om te bedaren, maar hij bleef agressief reageren. Op de beelden is enkel te zien dat onze mensen heel correct te werk zijn gegaan, ze hebben de aangeleerde technieken gevolgd.”

De man werd uiteindelijk gearresteerd en kreeg een proces-verbaal. Volgens politie en gerecht werd hij in het verleden nog al veroordeeld wegens agressie.