Huiszoekingen in huis en kabinet Milquet

Het gerecht heeft vanochtend huiszoekingen uitgevoerd in het huis van ex-vicepremier Joëlle Milquet (cdH) en bij enkele van haar kabinetsmedewerkers. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. De huiszoekingen kaderen in het onderzoek naar de verkiezingscampagne van vorig jaar van Milquet. Zij zou toen zes maanden voor de verkiezingen kabinetsmedewerkers hebben aangeworven die ze enkel haar campagne liet voorbereiden.

Als die verdachtmakingen kloppen, gaat dit in tegen de wet op de verkiezingsuitgaven. Een campagne mag namelijk niet worden gefinancierd met geld dat van de kabinetten of federale instellingen en administraties komt.

Of de huiszoekingen van vanochtend ook iets hebben opgeleverd, is nog niet bekend. Op dit moment vindt er nog een huiszoeking plaats op het kabinet van Milquet in Brussel. Zij is momenteel minister van Onderwijs in de Franse gemeenschapsregering. 

In een verklaring aan Belga stelt Joëlle Milquet "dat ze verheugd is over de gebruikelijke vaststellingen die kunnen leiden tot het definitief afsluiten van dit dossier". Volgens de minister vallen er geen bijkomende verklaringen afgelegd te worden in een zaak die reeds bekend is. Die draait volgens haar om "ongegronde verdachtmakingen, die van bij het begin ontkend werden en gebaseerd zijn op één artikel van Le Vif l'Express van februari 2014". Ze weigerde daarom elke commentaar.