Corruptie bij Regie der Gebouwen verjaard

55 verdachten die betrokken zijn bij een grote fraudezaak bij de Regie der Gebouwen gaan mogelijk vrijuit, omdat de zaak deels verjaard is. Dat heeft de raadkamer in Leuven beslist. Het parket van Leuven gaat wellicht nog in beroep.

Het deel dat door het parket van Leuven werd onderzocht, komt niet meer tot een rechtszaak. Sinds 1998 zouden verschillende ambtenaren van de Regie zich hebben laten omkopen door aannemers. Het Leuvense onderzoek werd in 2012 afgesloten met maar liefst 55 inverdenkingstellingen, waaronder een tiental ambtenaren. Die 55 verdachten kunnen nu mogelijk vrijuit gaan. Het parket van Leuven gaat wel nog in beroep.  

Jeugdinstelling Everberg

Een van de contracten waarmee gesjoemeld zou zijn, is dat van de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Daarbij zouden onder tijdsdruk aanbestedingsprocedures niet nageleefd zijn en zouden aannemers hun facturen tot drie keer meer dan de echte waarde hebben opgedreven. De instelling kostte uiteindelijk 10 miljoen euro, terwijl de oorspronkelijke schatting van de kosten 3 miljoen euro bedroeg.