Tien jaar cel na hypnosegetuigenis

De rechtbank van Brugge heeft een notaris veroordeeld tot tien jaar cel voor verkrachting en foltering. Opmerkelijk: het slachtoffer had de man als dader aangewezen toen ze onder hypnose verkeerde. De notaris gaat in beroep tegen de uitspraak.

De feiten dateren van 17 juni 2010. Toen werd een vrouw verkracht in een B&B in Oostkamp. Ze kon zich van de feiten niets meer herinneren, maar onder hypnose vertelde ze dat notaris B.G. de dader is. Doorslaggevend materieel bewijs werd nooit gevonden. De notaris hield vol dat hij met de verkrachting niets te maken heeft. Hij stelt dat het meisje hem de avond van de feiten via haar gsm om hulp had gevraagd. Toen hij terug aankwam, zou hij haar bloedend hebben aangetroffen. Bruno G. heeft het slachtoffer dan ook zelf naar het ziekenhuis gebracht.

Oorspronkelijk stond Bruno G. enkel terecht voor verkrachting, waar vijf jaar voor gevorderd werd door het OM. De straf valt hoger uit doordat G. ook schuldig is bevonden aan foltering, een verzwarende factor. Het slachtoffer kreeg een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro toegewezen. Er werd ook een deskundige aangesteld om haar situatie verder op te volgen.