ZEB vervolgd voor plastische chirurgie

Het parket Halle-Vilvoorde heeft besloten kledingketen ZEB voor de correctionele rechtbank te dagen omdat die een reclamecampagne voert waarbij voor 5.000 euro aan plastische chirurgie verloot wordt. Dat zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

De kledingketen voert sinds enige tijd een reclamecampagne waarbij ze via een wedstrijd 5.000 euro aan plastische chirurgie verloot tussen haar klanten. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid lichtte het parket in en dat liet de zaakvoerder van de kledingketen verhoren.

Nu heeft het parket besloten ZEB voor de correctionele rechtbank te dagen. Volgens het parket gaat het immers om verboden reclame.  "Er is een wetsartikel dat expliciet bepaalt dat het verboden is om eender welke vorm van reclame te maken voor plastische chirurgie", zegt de parketwoordvoerder. "Na analyse van het dossier zijn we van mening dat er voldoende elementen zijn om zowel het bedrijf als de zaakvoerder te vervolgen voor deze inbreuken."

Het bedrijf riskeert een boete van 72.000 euro, de zaakvoerder een boete van 30.000 euro en een gevangenisstraf van zes maanden.