Veel asbest vrij bij brand in Bocholt

Bij een brand aan de achterbouw van een woning in de Kapelstraat in Bocholt is veel asbest vrijgekomen. De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard, tot het goedje is opgeruimd door een gespecialiseerde firma. De asbest kwam ook in de buurt terecht, de bewoners van de Kapelstraat kregen reeds een brief in de bus met informatie over de opruimingswerken. Dat maakt de brandweer van Bocholt bekend.

De brand woedde in een achterbouw, waar materiaal was opgeslagen en een wagen stond geparkeerd. Het gebouw is vernield. Doordat er asbestvezels vrijkwamen, zal er een gespecialiseerde firma worden ingeschakeld voor de opruiming. De bewoonster kan bij haar zoon terecht, meldt de brandweer. De asbestvezels zijn ook in de buurt terechtgekomen, de bewoners van de Kapelstraat werden per brief ingelicht over de opruiming.

Asbest werd in het verleden op grote schaal gebruikt in de bouw, maar het gebruik ervan is intussen verboden omdat is aangetoond dat de vezels kanker kunnen veroorzaken. Veel oudere constructies bevatten echter nog asbest, de brandweer hanteert een bijzondere procedure bij het blussen.

Foto: Archiefbeeld.