Fietser (11) sterft op weg naar school

In het West-Vlaamse Anzegem is vanochtend een 11-jarige fietser op een overweg gegrepen door een trein. De jongen was samen met een vriendje onderweg naar school. De jongen is gestorven, het vriendje bleef ongedeerd.

Het slachtoffertje was samen met een leeftijdsgenootje op weg naar school, toen het ongeval rond 8u25 gebeurde. Het vriendje van de jongen was de spoorwegovergang in de Belsbruggestraat in Anzegem al overgestoken, toen de slagbomen toe gingen en een trein passeerde. Na die trein stak ook het tweede jongetje de spoorweg over, maar op dat moment kwam er een trein aan uit de andere richting. Voor de 11-jarige jongen kwam alle hulp te laat.

Er wordt nu onderzocht of de slagbomen tussen de doortocht van de twee treinen opnieuw open zijn gegaan of niet. Volgens Infrabel werkten de slagbomen aan de overgang normaal, en is de jongen wellicht langs de slagbomen gefietst.

Het treinverkeer tussen Oudenaarde en Kortrijk werd in beide richtingen onderbroken en de NMBS heeft een vervangende busdienst ingelegd. Een aantal IC-treinen wordt via andere lijnen omgeleid, voegt de NMBS toe. De betrokken trein spoorde richting Kortrijk.

Bekijk ook: