Gents Facebookevent om IVAGO te bedanken

Na de staking bij IVAGO hebben de Gentenaars duidelijk beseft hoe belangrijk de huisvuilophaling voor hen is. Om dat te tonen is er een evenement opgericht op Facebook met de oproep aan iedereen in Gent om een extraatje te doen voor de ophalers.

“Gentenaars! Als we nu eens allen samen onze waardering toonden voor het werk van al die anonieme huisvuilophalers? Kleef de komende week een bedankingsbriefje op je raam, de afvalzak of de afvalcontainer”, zegt de uitleg bij het evenement. Komende vrijdag wordt iedereen in de stad opgeroepen "om al die anonieme mensen die ons toch maar elke week van onze troep afhelpen te tonen dat we hun werk waarderen".

Zeker niet iedereen staat te springen om mee te doen met de actie, want de acht dagen durende staking heeft heel wat mensen boos gemaakt. De Gentse straten waren toen bezaaid met vuilniszakken en sluikafval, goed voor veel stank en ongedierte. De ophalers weigerden toen aan de slag te gaan, omdat ze vonden dat het management bij het ophaalbedrijf te weinig respect had voor hen.