Luperto eist bijkomend onderzoek

Jean-Charles Luperto, de teruggetreden voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap en burgemeester van Sambreville, heeft maandag aan de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik een aanvraag ingediend voor bijkomende onderzoeksdaden. Dat bevestigt zijn advocaat, meester Rodeyns.

Luperto wordt verdacht van openbare schending van de eerbaarheid in aanwezigheid van minderjarigen op de snelwegparking van Spy (provincie Namen) tussen 1 april en 31 augustus 2014. Hij ontkent de aantijgingen. De raadkamer van Namen heeft in haar laatste beschikking aanvaard dat een deel van de gevraagde onderzoeksdaden wordt uitgevoerd. De advocaten van de PS-politicus tekenden beroep aan en vroegen dat de gevraagde dertig onderzoeksdaden zouden aanvaard worden.

Bij de gevraagde bijkomende onderzoeken zitten onder meer analyses van telefoongesprekken van de personen die beweren dat ze op het ogenblik van de feiten ter plaatse waren, en nieuwe of bijkomende getuigenverhoren, zo verklaarde Rodeyns, die niet in detail wil treden over de aard van de gevraagde bijkomende onderzoeksdaden.

Na die eventuele bijkomende onderzoeken, is het parket van Namen van plan een vraag in te dienen om de parlementaire onschendbaarheid van Luperto op te heffen.