Werknemers Lotus willen nieuwe fabriek

Een aantal werknemers van koekjesfabrikant Lotus heeft op Facebook een pagina opgericht 'Wij willen een nieuwe Lotusfabriek in Meise'. De werknemers eisen meer begrip voor hun situatie en duidelijkheid van de directie. 

Vorige week woensdag brak bij de koekjesfabriek in Wolvertem, een deelgemeente van Meise, een zware brand uit. De toegesnelde brandweerdiensten uit de ruime regio konden niet verhinderen dat de volledige fabriek in de vlammen opging. Het is nog steeds niet duidelijk waardoor de brand veroorzaakt werd.

Tot op de dag van vandaag leven de werknemers van Lotus in onzekerheid. Hun loon zal nog even worden uitbetaald, maar het is nog niet zeker of er al dan niet een nieuwe fabriek komt in Wolvertem. Mogelijk dringt een verhuis naar Courcelles in Wallonië zich op, maar dat zien de meeste werknemers niet zitten. 

De werknemers hebben daarom een Facebookpagina opgericht. Die heeft inmiddels al zo'n 3.500 likes. In de fabriek in Wolvertem waren een 70-tal mensen tewerkgesteld. Wie de werknemers wil steunen, kan dat via https://www.facebook.com/WijWillenEenNieuweLotusFabriekInMeise