Zware brand in Ruddervoorde

In het West-Vlaamse Ruddervoorde heeft een zware brand vanmiddag de opslagplaats en de toonzaal van een zaak voor motoren en scooters volledig verwoest. Ook de privéwoning van de uitbaters ging in vlammen op. Een zwarte rookpluim was tot kilometers ver te zien en de omwonenden moesten een tijdlang ramen en deuren gesloten houden. De MUG-helikopter van het AZ Sint-Jan in Brugge kwam ter plaatse. Uiteindelijk raakten twee brandweermannen bevangen door de rook. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

De brand brak vanmiddag rond 12u30 uit in een speciaalzaak voor motoren en scooters. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse, maar al snel bleek dat de brandweer niet meer kon doen dat het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Op luchtbeelden is de ravage goed te zien. De volledige winkel, de opslagplaats en de privéwoning van de uitbaters is in vlammen opgegaan.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel werd aan omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Het vuur zorgde voor een dikke, zwarte rookpluim die tot kilometers ver te zien was. Ook de MUG-helikopter van het AZ Sint-Jan in Brugge kwam ter plaatse. Twee brandweermannen werden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze bevangen raakten door de rook. Ook een journalist raakte bevangen door de rook.

Luchtbeelden: droneservice.be