"DNA van onbekende in kooi van Dutroux"

In de kooi waarin Marc Dutroux de ontvoerde meisjes vasthield is destijds het DNA van een onbekende teruggevonden. Dat zegt Michel Bourlet, de man die in 1995 procureur was in de zaak-Dutroux, in een interview met Sudpresse. Maar een echt onderzoek naar die onbekende is nooit gevoerd, aldus Bourlet.

“Ik vind het vreemd dat steeds dezelfde verhalen bovengehaald worden, terwijl er nog werk op de plank ligt”, zegt Bourlet. “Ik ben in 2009 op pensioen gegaan, maar voor mij blijft dit een lopend onderzoek. Er zijn nog enkele pertinente vragen die onbeantwoord blijven.”

Bourlet verwijst naar onbekende DNA-sporen die volgens hem gevonden zijn in de kooi waarin Dutroux de ontvoerde meisjes vasthield. “Op de muur van de kooi van Dutroux zijn er DNA-sporen van een onbekende persoon teruggevonden”, zegt Bourlet. “Die waren bovendien vermengd met DNA-sporen van de kleine Julie.”

“Het onderzoek leidde naar iemand uit het milieu van de koppelarij, die in verband wordt gebracht met verschillende bars in Charleroi en één in Blankenberge.” Volgens Bourlet had onderzoek van zijn DNA uitsluitsel kunnen brengen, maar dat gebeurde niet.

“Na mijn pensioen werd dat dossier geklasseerd, zonder dat bijkomend onderzoek nodig bleek. Het DNA van die onbekende persoon is wel nog altijd bewaard. Misschien zal een nieuw onderzoek ooit duidelijkheid brengen, maar ik blijf op mijn honger zitten."