Vrouw schuldig aan moedermoord

Myriam Werbrouck (56) en Freddy Eyletten (51) werden in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant schuldig bevonden aan de dood van de 80-jarige Luciana Vandenbroeck, respectievelijk de moeder en schoonmoeder van de beschuldigden. Werbrouck is schuldig aan oudermoord en foltering. Eyletten werd schuldig bevonden aan moord.

De feiten speelden zich af in de woning van het slachtoffer in Herent, op 10 augustus 2012. Na een beraadslaging van acht uur sprak de jury zich vrijdagnacht even voor 1 uur uit over de schuldvraag. De twaalf gezworenen moesten 23 vragen beantwoorden.

Werbrouck kreeg de volle lading. Zij is schuldig aan doodslag op haar eigen moeder. Bij oudermoord moet de voorbedachtheid niet aangetoond worden. Werbrouck pleegde ook het misdrijf van foltering. Eyletten werd schuldig bevonden aan doodslag met voorbedachten rade op zijn ex-schoonmoeder. De foltering werd bij hem niet bewezen. Hij is wel schuldig aan opzettelijke slagen en verwondingen. Het gewezen echtpaar luisterde gelaten naar het arrest. Over de strafmaat wordt maandag geoordeeld.