Eerste controles van zomer-BOB-campagne

De federale wegpolitie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag controles uitgevoerd op de Belgische snelwegen tegen rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Er werden 1.083 ademtesten afgenomen. Zevenenvijftig bestuurders reden onder invloed van alcohol of drugs, zo meldt de federale politie. Het was de eerste controleactie in het kader van de zomer-BOB-campagne.

Vijfentwintig bestuurders bliezen "alert" en kregen een rijverbod van 3 uur. Dertig bestuurders legden een positieve ademtest af: 21 van hen kregen een rijverbod van 6 uur en van 9 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken. Daarnaast werden nog 2 rijbewijzen ingetrokken voor rijden onder invloed van drugs. De agenten stelden voorts 33 pv's en 23 onmiddellijke inningen op voor andere verkeersinbreuken.

"Zoals bij elke BOB-campagne zal de federale wegpolitie op elk uur van de dag en van de nacht aanwezig zijn om automobilisten te controleren en ervoor te zorgen dat de snelwegen veilig zijn voor elke weggebruiker", zo staat in een persbericht.

Volgens de wegpolitie is een op de vier ongevallen te wijten aan rijden onder invloed. "Daarom controleren de ploegen van de wegpolitie sinds 2010 het alcoholgehalte van elke bestuurder waarmee ze in contact komen, of het nu gaat om een routinecontrole of in het kader van een ongeval bijvoorbeeld." De resultaten van de Naway-operatie (National Action on Highway) worden later zaterdag bekendgemaakt.