Echtgenote Cockx zit opnieuw in de cel

De echtgenote van Gert Cockx, de voorzitter van de politievakbond NSPV, zit opnieuw in de cel. De vrouw was dinsdag onder voorwaarden vrijgelaten, maar zou die nu hebben geschonden. Ook Gert Cockx blijft in de cel. Hij verscheen vandaag voor de raadkamer, waar zijn aanhouding is verlengd.

Cockx en zijn echtgenote werden dinsdag opgepakt. Ze zouden gesjoemeld hebben met een aanbesteding voor jassen en petjes met het nieuwe logo van de politievakbond, en worden daarom verdacht van fiscale fraude. Cockx werd al na zijn verhoor aangehouden, zijn vrouw vrijgelaten onder voorwaarden.

“Ze mocht geen contact hebben met andere mensen uit het dossier, maar daar heeft ze zich blijkbaar niet aan gehouden”, zegt parketwoordvoerster Nele Poelmans. Gert Cockx is vandaag voor de raadkamer verschenen, waar zijn aanhouding is verlengd. Zijn advocaat pleitte nochtans voor de vrijlating. Cockx ontkent de beschuldigingen en spreekt van een afrekening door het oude bestuur van NSPV. Hij gaat in beroep tegen zijn verdere aanhouding en zal dus binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen verschijnen.