Toch akkoord bij Ivago: staking voorbij

Er is vanochtend dan toch een akkoord uit de bus gekomen bij de Gentse afvalintercommunale Ivago. Daarmee komt er een einde aan de staking die al meer dan een week duurt. De meeste personeelsleden zijn akkoord gegaan met het ontwerpakkoord dat vakbonden en directie gisteravond opstelden, maar er wordt niet over gestemd.

Vandaag wordt er geen huisvuil opgehaald in Gent, behalve door een aantal vuilnisophalers die opgevorderd zijn. Op woensdag wordt er doorgaans sowieso geen afval opgehaald. Vanaf morgen gaat iedereen weer zoals gewoonlijk aan het werk.

Vanochtend vanaf 7 uur kreeg het personeel toelichting over het ontwerpakkoord. Het leek er een tijdlang op dat de achterban het akkoord zou afschieten: ze eisten dat een van de managers - die de vuilnisophalers onder andere evalueert - ontslagen zou worden. In het akkoord staat dat hij overgeplaatst wordt naar de dienst IT, maar dat vonden sommige vuilnisophalers dus onvoldoende. Uiteindelijk ging het grootste deel van het personeel toch akkoord met het voorstel.