Akkoord bij afvalophaler IVAGO

De vakbonden en directie van de afvalintercommunale Ivago in Gent hebben na 21 uur onderhandelen met de sociaal bemiddelaar een akkoord bereikt. Wat daar precies instaat, is nog niet duidelijk. Het personeel van Ivago stemt morgen over het akkoord.

In Gent wordt het afval al acht dagen niet meer opgehaald. Er zou naar schatting 2,8 miljoen kilogram afval op straat liggen, goed voor ongeveer 350.000 vuilniszakken. Het personeel van Ivago legde het werk vorige week neer nadat één van de werknemers een derde negatieve evaluatie op rij had gekregen.

Maandag ging dan een sociaal bemiddelaar aan de slag om vakbonden en directie weer op één lijn te krijgen. Dat blijkt nu te zijn gelukt. Of dat ook betekent dat het vuilnis meteen van de straat is, lijkt onwaarschijnlijk. Als het akkoord al wordt goedgekeurd door het personeel zal het nog een hele tijd duren voor de straten weer proper zijn. De stad Gent overweegt daarom een privéfirma in te schakelen, zeker nu het vrijdag dertig graden warm wordt.