Man probeert jongen te ontvoeren in Gistel

De politie en het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zijn op zoek naar een man die verdacht wordt van een poging tot ontvoering in Gistel. De politie heeft ook een opsporingsbericht verspreid.

Op woensdag 25 februari 2015 rond 14.55 uur stapte een jongen van 10 jaar uit de muziekschool aan de Hoogstraat 1 in Gistel. De jongen wordt aangesproken door een onbekende man die hem vraagt om mee te gaan. Hij verzekerde het kind dat de ouders hiervoor de toestemming hebben gegeven en ze hem hebben opgebeld. Het kind was attent en vroeg de man wat de namen van zijn ouders waren en om hen op te bellen. De jongen vroeg ook om zijn identiteitskaart te tonen. De verdachte werd boos, zei dat hij die niet bij had en probeerde de jongen vast te grijpen. De jongen kon via de trap van de muziekschool wegvluchten.

Robotfoto

De verdacht is een blanke man van ongeveer 40 jaar oud. Hij is groot en droeg die dag een muts van het merk Wolfskin met een pompon, een jeans met scheuren ter hoogte van de knieën, een rode jas en een zwarte rugzak. Op de rechteronderarm heeft de man een grote tatoeage met het woord ‘bitch’ en op zijn linkeronderarm staat een tatoeage van een doodshoofd met twee beenderen eronder.

Als u de man op de robotfoto herkent of u heeft meer informatie over de feiten, dan kan u contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0 of u kan getuigen via opsporingen@police.belgium.eu