Moordenaar Vyncke gaat naar Cassatie

Thomas Couvreur (29), die op 13 mei tot levenslange opsluiting werd veroordeeld voor de moord op Caroline Vyncke, heeft cassatieberoep aangetekend. Dat bevestigt zijn raadsman Christophe Saveyn. Tijdens het proces bleef de beschuldigde zijn onschuld uitschreeuwen. De partner van het slachtoffer werd wel vrijgesproken. 

Op 8 februari 2011 verdween Caroline Vyncke uit haar woning in Moorsele. Lange tijd was haar partner Geert Vanweehaeghe de hoofdverdachte. De man legde namelijk meerdere warrige bekentenissen af. Bij zijn buurman Thomas Couvreur werden echter de gsm van het slachtoffer, het vermoedelijke moordwapen en lichaamsresten van Caroline Vyncke aangetroffen. De man uit Doornik werd uiteindelijk tot levenslange opsluiting veroordeeld.

De verdediging van Couvreur gaat in cassatie tegen dat arrest. "In dit stadium kunnen we daar inhoudelijk nog niet veel over zeggen, maar er zijn bepaalde elementen die in ons hoofd spelen", aldus meester Christophe Saveyn. "Wij blijven bij ons standpunt dat op het proces de verkeerde persoon veroordeeld is. De meerderheid van de jury achtte Vanweehaeghe trouwens ook schuldig. Uiteindelijk is hij pas met de hakken over de sloot door het hof vrijgesproken."

Na zijn veroordeling sprak Couvreur nog kort de familie Vyncke toe. "Dat was zeker geen bekentenis. Hij wilde zijn respect en zijn medeleven tonen met de familie. Het proces heeft bij hen voor meer vragen dan antwoorden gezorgd."

Door het cassatieberoep wordt de afhandeling van de burgerlijke belangen uitgesteld naar het najaar. Op de vrijspraak voor Vanweehaeghe heeft het cassatieberoep geen invloed.