Rechtstreekse vlucht Zaventem naar Tokio

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) lanceert in de loop van de herfst een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en de Japanse hoofdstad Tokio. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

Brussels Airport vult daarmee een van de grote blinde vlekken op zijn netwerk in. "Het is geen geheim dat een rechtstreekse verbinding met de Japanse hoofdstad Tokio een duidelijke target is", had Arnaud Feist, de CEO van de luchthaven, in september vorig jaar nog verklaard bij de aankomst van de eerste Emirates-vlucht uit Dubai. 

Michel: "Uitstekend nieuws"

Premier Charles Michel vindt het uitstekend nieuws dat er een rechtstreekse verbinding komt tussen Brussel en Tokio. Voor de premier is de beslissing een rechtstreeks gevolg van de missie in Japan, waarbij premier Michel en vicepremier Kris Peeters onlangs onder meer rond de tafel zaten met de toplui van luchtvaartmaatschappij ANA.

Het is geleden van het ter ziele gegane Sabena dat er een rechtstreekse verbinding was tussen Brussel en de Japanse hoofdstad. De premier herinnert er nog aan dat Japanse ondernemingen goed zijn voor meer dan 25.000 rechtstreekse jobs in België en dat meer dan 300 Japanse bedrijven rechtstreeks in ons land investeren.